Hoe sluit je een verzekering af voor jouw droomhuis?

Wanneer je eindelijk je droomhuis gekocht hebt, moet je er niet aan denken dat er iets gebeurt waardoor je je woning misschien wel letterlijk in rook op ziet gaan. Alhoewel het niet altijd mogelijk is om alle risico’s uit te bannen, kun je er wel voor zorgen dat je alvast maatregelen genomen hebt voor het moment waarop je door rampspoed getroffen wordt. Je kunt dit doen door middel van een goede woonverzekering. Een goede verzekering afsluiten, is niet moeilijk, maar je moet wel weten wat je precies nodig hebt. Wij laten je daarom zien wat je moet doen om te zorgen dat je een complete verzekering afsluit dat als vangnet kan dienen wanneer het allemaal tegenzit. 

Neem hoe dan ook altijd een goede inboedelverzekering 

Als er een verzekering is die je altijd zou moeten afsluiten, dan is het wel de inboedelverzekering. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat je heel veel soorten schade altijd kunt laten herstellen. Een inboedelverzekering passend voor jou is niet moeilijk af te sluiten. Je kunt gewoon naar de site van je verzekeraar gaan om daar je polis af te sluiten. Er is slechts een pakket, dus je hoeft niet bang te zijn dat je de verkeerde kiest. Wel kun je nog aanvullende verzekeringen toevoegen om je dekking uit te breiden. Je kunt bijvoorbeeld een pakket voor je mobiele elektronica toevoegen. Met deze polis is niet alleen jouw telefoon tegen ongelukjes verzekerd, maar ook de telefoons van je gezinsleden. Je hoeft dus niet meer voor iedere telefoon afzonderlijk een verzekering af te sluiten via je je provider. Dit bespaart je veel geld en dat terwijl je niets hoeft in te leveren op de service. Check alle opties even om te zien welke aanvullingen je allemaal wilt. 

Of je een opstalverzekering nodig hebt, hangt af van je situatie 

Misschien vraag je je af of je ook een opstalverzekering nodig hebt? Het antwoord: je hebt deze verzekering enkel nodig wanneer je een koophuis hebt. Is dit het geval, dan mag de opstalverzekering niet ontbreken. Met deze polis verzeker je de woning zelf namelijk, inclusief de bijgebouwen en de zogenaamde ‘duurzame energieoplossingen’, denk bijvoorbeeld aan je zonnepanelen. Loop je schade op aan je woning, bijvoorbeeld door noodweer, brand of lekkage, dan kun je de schade verhalen op je verzekeraar. Let er wel op dat je aan de voorwaarden voldoet, zo moet je woning wel goed onderhouden worden, omdat je geen schade door achterstallig onderhoud kunt claimen. Ook hier kun je weer aanvullende opties toevoegen. Je kunt je ruiten bijvoorbeeld meeverzekeren, zodat wanneer er eens een ruit sneuvelt, je verzekeraar de onkosten betaalt. 

Je woonverzekering dekt meer dan je misschien denkt 

De dekking die we tot nu toe besproken hebben van je woonverzekering, zou al genoeg reden kunnen zijn om er een af te sluiten. Wat we echter nog willen toevoegen, is dat je ook onkosten kunt declareren die je gemaakt hebt nadat je door cybercriminelen bent aangevallen. Deze vorm van criminaliteit maakt steeds meer slachtoffers, dus bescherm je daartegen met een inboedelverzekering. Ook je opstalverzekering komt met extra’s: kun jij door de schade niet meer in je woning verblijven? Dan kun je je verzekering gebruiken om je tijdelijke woonruimte mee te betalen. Je ziet het: je verzekering is je ideale vangnet.