Hoe vier je de feestdagen op memorabele wijze?

De aanloop naar de feestperiode is altijd één groot vraagteken van waar ga je vieren en wat je gaat doen. Eens het zover is, bezorgt het je altijd stress. Hoe je het ook draait of keert. Als gastheer of gastvrouw loop je vaak al weken op voorhand te stressen of alles wel goed zal verlopen.

Kerstmis is net iets minder stressvol, dat is zo goed als elk jaar met dezelfde personen. Daarbovenop ook nog eens met de mensen die je erg graag ziet. Nieuwjaar daarentegen is een ander paar mouwen. Elk jaar opnieuw is het een groot vraagteken wat je gaat doen voor Nieuwjaar.

In deze blog geven we je graag een aantal ideeën voor een memorabel Nieuwjaar. Vooraleer we erin vliegen, wil ik graag even meedelen dat het altijd leuk is om je kerstkaartjes en nieuwjaarskaarten te versturen in het thema van het feest. 

Wie voorziet het eten?

Iedereen voorziet mee het eten! Dat is meestal hetgeen dat voor de stress zorgt bij de gastheer en gastvrouw. Daarom is het een leuk idee om de menu op te splitsen, zodat alle genodigden één onderdeel van de menu voorbereiden op voorhand, zoals het dessert of de hapjes.

Het koppel of de persoon aan wie het is, staat in de keuken. Zo hoeft niet één persoon of koppel de hele avond in de keuken te staan.

Eindejaar quiz

Een leuke afsluiter van het jaar is het organiseren van een quiz over je vrienden en vriendinnen van het afgelopen jaar. Samen blik je terug op wat hopelijk een fantastisch jaar was. 

Zo’n quiz is plezier gegarandeerd. Iedereen haalt graag leuke herinneringen op met de personen die hij of zij erg graag ziet en het zorgt voor toffe verhalen!

Spelletjesavond

Vier je Nieuwjaar met het gezin? Dan is het een leuk idee om een spelletjesavond te organiseren. Daarna kan je de avond afsluiten met een spannende film onder een dekentje en met een warme chocomelk in de hand. Een betere familieavond kan je niet wensen! 

PS: Nu we het toch hebben over je gezin is het altijd leuk om nieuwjaarskaarten te versturen met een foto van je gezin op. Hoe gekker de foto, hoe beter. 

Wensdoos

Als afsluiter van de avond laat je iedereen een goed voornemen of twee, drie opschrijven en in een doos steken. De doos bewaar je tot het volgende Nieuwjaarsfeest om te zien wie zijn goede voornemens is nagekomen.