Met deze tips wordt jouw woning nog luxer!

We hebben het stiekem allemaal wel gekeken, de realityshows van onze favoriete celebrities. Prachtige villa’s, luxe landhuizen tot aan de meest klassieke kastelen. Ontzettend mooie woningen, met name het interieur. De meeste mensen in Nederland moeten genoegen nemen met een rijtjeshuis of een appartement, maar niet getreurd! Want met een beetje creativiteit, improvisatie en onze tips geef je jouw huis een luxe uitstraling, voor veel minder geld! Luxe staat namelijk niet per definitie gelijk aan dure producten. Daarom lees je in deze blog een aantal tips die jouw woning een luxe uitstraling geven.

Bloemen en planten

De eerste tip voor een luxe uitstraling is het toevoegen van bloemen en planten. Zet bijvoorbeeld een bos witte rozen in een mooie, grote goudkleurige vaas. Plaats deze vervolgens in de hoek van je woonkamer of bij de binnenkomst van je woning. Bloemen zorgen ervoor dat de ruimte er luxer uitziet en geven ook nog eens een heerlijke geur af.

Less = more

Ja. Ook voor een luxe uitstraling in je woning geldt, hoe minder, hoe beter. Een luxe uitstraling ontstaat namelijk niet door kwantiteit, maar door kwaliteit. Veel kleine items creëren een drukke en onrustige uitstraling. Ga daarom voor een wat minimalistische look. Plaats bijvoorbeeld in een ruime eetkamer alleen twee grote hanglampen, in dezelfde style als de eettafel. Dit oogt rustig, maar tegelijkertijd ook luxe.

Geen bank tegen de muur

De meest gemaakte fout door de meeste mensen is het feit dat zij de bank tegen de muur aan zetten. Doe dit niet! De woonkamer oogt niet kleiner als de bank iets naar voren komt. Door de bank los van de muur te zetten creëer je juist een luxe uitstraling. Ook in een kleinere woonkamer is dit prima te doen.

Voeg kunst toe

Kunst wordt geassocieerd met luxe. Het toevoegen van kunst helpt dus om je woning een luxere uitstraling te geven. Voeg een fraai kunstwerk toe of plaats een sculptuur in de woonkamer. Een kunstwerk staat niet per definitie gelijk aan een schilderij van duizenden euro’s. Voor een paar tientjes heb je ook al veel mooie kunstwerken. Het is alleen belangrijk dat je goed blijft zoeken.

Leuke accessoires

Een luxe woning bestaat ook vooral door het opleuken van klassieke meubelen. Denk bijvoorbeeld aan mooie kussens en een goed plaid. Velours kussens geven een fauteuil of bank ontzettend chique uitstraling. Een schapenvacht is daarentegen weer geschikt voor in een stoel. Er zijn genoeg mogelijkheden, zolang je creativiteit maar de baas blijft. En vergeet niet, plaats alleen artikelen toe die je zelf écht mooi vindt!