Waarom is een zonwering de ideale oplossing?

In de vakantie trekken we massaal naar de zon. Je kunt ook gewoon thuis genieten van een zomerse dag, een recept voor Pina Colada is online zo gevonden. Geniet van je eigen omgeving waar je alles hebt om te genieten. Je hebt alles … behalve zonwering. Waarom zou je zonwering kopen én welk type sluit het beste aan op jouw situatie? We hebben het voor je uitgezocht!

Waarom kiezen voor zonwering?

Een tuin is meer dan een plek voor bloemen, planten en tuinkabouters. Veel mensen maken niet optimaal gebruik van de mogelijkheden die hun eigen tuin te bieden heeft. Je kunt er met een beetje creativiteit jouw persoonlijke droom vakantiebestemming van maken! Kost dit veel geld? Je zult zeker moeten investeren in een ‘leeftuin’ maar als je het beschouwt als een uitbreiding van je woning dan zijn deze kosten goed te verantwoorden. Als je verder nog een paar keer de vakantie thuis doorbrengt in plaats van de wereld rond vliegen dan ben je snel uit de kosten.

Als je hulp wilt bij een keuze maken uit de verschillende zonweringen dan kun je via de pagina van Somfy meer informatie vinden. Hier geven we alvast een overzicht van de mogelijkheden:

  • Een zonnescherm of knikarmscherm monteer je aan de gevel. Zo neemt het scherm weinig ruimte in. Naarmate er behoefte is aan een langer of breder scherm moet er wel een flink draagvermogen zijn aan de gevel.
  • Een pergola of terrasoverkapping is een vorm van aanbouw. Het betreft een zelfdragende constructie met eigen staanders. In plaats van een gesloten dak kun je hier een scherm overheen laten schuiven.
  • Een veranda of serre werkt met een geleiderails waar het zonnescherm overheen loopt. Het materiaal kan geheel verduisterend zijn of lichtdoorlatend naar gelang de voorkeur.
  • Verticale screens kun je naar boven of naar beneden openen. Dit is net als een rolluik een verticaal georiënteerde optie die geen zonwering biedt van bovenaf.

Er zijn dus veel verschillende zonweringen te koop. Hoe weet je of jouw keuze te automatiseren valt? Op de site van Somfy België kun je meer informatie vinden over de diverse types en mogelijkheden. Je zult dan ontdekken dat automatisering eigenlijk los staat van het type zonnescherm. Ongeacht het systeem zal er altijd wel een manier zijn om het scherm in beweging te brengen. Met een motor kun je het scherm automatiseren. Dit werkt met vrijwel ieder type zonnescherm. Als je hier nog vragen over hebt dan kun je via de website direct een Somfy verkooppunt bij jou in de buurt opzoeken voor meer informatie.

Wat zijn de voordelen van elektrische zonwering?

Als eerste kun je op ieder moment van de dag bepalen of het scherm open, dicht of half open moet staan. Dit kun je zelf regelen met de afstandsbediening of koppel er sensoren aan die het invallend licht meten. Het terras wordt niet onmogelijk heet terwijl je in huis de airco minder hard hoeft te laten draaien. Bij wat regen biedt zonwering bescherming en je kunt het scherm direct inklappen bij een storm. Per type zonwering zijn er unieke voordelen te benoemen, neem contact op met de dealer om te bepalen wat het beste aansluit op jouw situatie.