Waarom nadenken over de stijl van je trouwfeest alles makkelijker maakt

De prins op het witte paard. Ja, hij bestaat! Je hebt ongetwijfeld het meest romantische aanzoek achter de rug en hebt besloten om elkaar het ja-woord te geven. Dan breekt nu de meest spannende tijd aan, namelijk de voorbereiding van de ceremonie en het trouwfeest. Niets zo leuk als zoeken naar wat jullie gezamenlijk mooi vinden zodat het trouwfeest een onvergetelijk moment wordt.

Bepaal de look

Misschien droomde je ooit ook weg bij het sprookjesachtige huwelijk van celebrities of leden uit een koninklijke familie? De ceremonie en het trouwfeest blinken vaak uit in uitbundigheid en verfijnde romantiek. Denk hierbij aan een limo, een kasteel als trouwlocatie of een klein kapelletje.

Maar misschien ben je eerder fan van een Bohemian chic trouwfeest? Wat dacht je van een rustige en intieme ceremonie in de natuur of een landelijk feest in een open veld met foodtrucks en een tent?

Waarschijnlijk zit je eigen stijl ergens tussenin en dat is fijn zo! Babbel met je partner over wat jullie beiden belangrijk vinden om van het feest een bijzondere herinnering te maken. Maak desnoods een moodboard om de look te creëren die weergeeft wie jullie als koppel zijn en wat jullie zelf leuk en mooi vinden.

Tipje van de sluier

Eens de stijl van je trouwfeest vast staat, kun je deze doortrekken in de volledige organisatie van je huwelijk. Is je trouwkleed sober of eerder uitbundig? Ga je voor accenten van roze of goud? Of zweer je bij een kanten jurk? Laat de elementen van je jurk en de stijl die jullie kozen ook zien in jullie trouwkaarten. Een ‘save the date’-kaart en/of trouwkaart is het eerste wat je genodigden in handen krijgen dus laat meteen zien wat ze mogen verwachten. Zo kunnen ze alvast de ideale outfit scoren tegen de grote dag.

Durf ook eens buiten de lijntjes te kleuren want vandaag kun je je online volledig uitleven bij het uitkiezen van de ideale trouwkaart. Ga je voor chique zwart met goudfolie of toch liever een kaartje met afgeronde hoeken? Of licht je al een tipje van de sluier op door te kiezen voor een uitnodiging met romantische rozen voor jouw Bohemian wedding party?

Feesten in stijl

Je merkt het: om er de meest memorabele dag van je leven van te maken, is de voorbereiding echt belangrijk. Hoe beter je je voorbereidt, hoe vlotter de dag zal verlopen. Vergeet daarom niet om lang genoeg op voorhand een fotograaf te contacteren, het vervoer van en naar de trouwlocatie te regelen, de tafelversiering uitvoerig te bespreken en vooral het trouwmenu voor te proeven! 

En als dan het feest op zijn einde loopt en de genodigden moe maar voldaan afscheid van jullie nemen, is er niets zo leuk dan ze te laten kiezen uit leuke trouwbedankjes bij de uitgang. Misschien voorzie je wel een presentatiedoos met blikken doosjes gevuld met lekkere snoep of ga je voor lekker geurende zeep met een verwijzing naar het bloemenveld waarin je vrienden en familie zopas tot de vroege uurtjes hebben gefeest? En zo is de cirkel rond en blijkt het bepalen van jullie stijl de beste voorbereiding voor je keuzes achteraf.