Welke raamdecoratie past bij jouw nieuwe huis?

Een nieuw huis inrichten is altijd leuk, maar niet de makkelijkste klus. Het uitkiezen van de juiste raamdecoratie kan lastig zijn. Wat past er bij het huis, bij de inrichting én bij jou? Hier lees je een aantal voorbeelden van verschillende raamdecoraties, zodat jij straks beter weet wat je wel en niet wil.

Shutters en jaloezieën

Erg geschikt voor in een strak, stoer of industrieel huis! Houten raamdecoratie zijn een soort luiken, die zorgen voor extra privacy in huis. Hetzelfde geldt voor jaloezieën. Het voordeel aan shutters en jaloezien is dat je ze halfdicht kunt doen. Zo kan jij wel naar buiten kijken, maar de voorbijgangers niet naar binnen kijken. Daarnaast zorgen ze beiden voor een strakke look in huis.

Vouw- en rolgordijnen

Verkrijgbaar in honderden verschillende stoffen, kleuren en patronen. Zo is er voor ieder wat wils! Een op maat gemaakt rolgordijn kan er strak uitzien in huis. Terwijl een vouwgordijn met een zachte uitstraling meer zorgt voor een knus gevoel in huis. Vouw- en rolgordijnen zijn ook geschikt voor in de slaapkamer, want ze zijn vaak ook verduisterend verkrijgbaar.

Verduisterende gordijnen

Begrijpelijk dat jij in de zomer niet om 5.00 uur wakker wil worden van de zon. Of dat je in de zomer niet een hetere slaapkamer wil dan de temperaturen buiten zijn. Een verduisterend gordijn van Veneta.com houdt veel licht tegen. Sommigen houden zelfs alles tegen! Ook zijn ze zonwerend. Dit houdt in dat ze jouw slaapkamer lekker koel houden op de warmste zomerdagen.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn geschikt voor elk type raam. Ook voor bijvoorbeeld dakramen! Bijzonder aan plisségordijnen is dat je ze kunt verplaatsen naar alleen het midden van het raam. Zo kun je er wel onder- en bovenlangs kijken. Handig voor als je last hebt van voorbij wandelende gluurders! Ook deze gordijnen zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Evenals transparant en verduisterend!