Zo gebruik je vloerkleden om je interieur helemaal af te maken!

Een vloerkleed is een fantastische manier om je interieur gastvrijer, warmer en gezelliger te laten aanvoelen. En het hoeft niet eens duur te zijn. Je vindt diverse kleuren vloerkleden tegenwoordig in alle vormen, maten, materialen én prijsklassen – van de topmerken van ontwerpers die je op TV ziet tot de koopjes die je op je lokale markt op de kop kunt tikken.

Het mooiste van een vloerkleed is dat het een meubelstuk is dat geen vloeroppervlak inneemt in je woon- of slaapkamer, maar wel meteen een vleugje warmte en comfort aan de ruimte geeft. Hier zijn 5 manieren waarop je een vloerkleed in je huis kunt gebruiken om je interieur helemaal af te maken.

1) Voor de bank

Een vloerkleed voor de bank is een geweldige manier om comfort en stijl toe te voegen aan je woonkamer. Het helpt ook om je vloerbedekking te beschermen tegen slijtage, zeker wanneer je bijvoorbeeld vaak met tafels schuift of wanneer je kinderen hebt die in de woonkamer spelen. Heb je een lichtgekleurde bank, ga dan voor een donkergekleurd vloerkleed om een opvallend contrast te creëren. Heb je juist een donkere bank? Dan is een licht of grijs vloerkleed misschien wel the way to go!

2) Voor het bed

Een vloerkleed voor het bed is een geweldige manier om warmte en textuur aan je slaapkamer toe te voegen. Het is ook een prima plek om je pantoffels aan te trekken na een koude nacht (ik slaap áltijd met de ramen open, zelfs nu). Vloerkleden zijn er in alle vormen en maten, dus je kunt er een vinden die perfect voor je bed past.

3) Voor de open haard

Als je een open haard in je huis hebt, is een vloerkleed een mooie manier om de aanblik compleet te maken. Een groot, pluizig vloerkleed voor de open haard is perfect om je voeten warm te houden op koude winteravonden. En als je kinderen hebt is het ook een geweldige plek om spelletjes te doen of verhaaltjes te lezen. En zoek je nog wat romantiek? Dan is samen op een warm kleed voor de open haard zonder twijfel the place to be!

4) In de eetkamer

Een vloerkleed in de eetkamer is een geweldige manier om je vloerbedekking te beschermen tegen vuil en morsen, en het voegt ook een vleugje elegantie toe aan de ruimte. Vloerkleden zijn er in alle vormen en maten, dus je kunt er een vinden die past perfect in je eetkamer of onder je eettafel, zoals een mooi groot rond vloerkleed onder je ronde eettafel, of juist een langerekt model voor onder je ovalen of rechthoekige eettafel.

5) In de gang

Als je tapijt in je hal hebt, waarom probeer je er dan niet een vloerkleed bij te leggen? Ze zijn geweldig in smalle gangen omdat ze helpen je voeten warm te houden als je van buiten binnenkomt – en ze voegen ook wat intimiteit en warmte toe na een kille winterse dag op pad.

Dat waren ze dan – 5 manieren om een vloerkleed in je huis te gebruiken om je interieur compleet te maken. Dus, waar wacht je nog op? Ga op pad en zoek het perfecte vloerkleed voor je ruimte!