Inspiratie voor het inrichten van een passionele slaapkamer

Bij het inrichten van een nieuw huis of een tof appartement, is de slaapkamer de ruimte die het minste aandacht krijgt. Je vertoeft er vaak enkel om te slapen, of misschien om te werken, dus je innerlijke interior designer focust eerst op de keuken en woonkamer. Hoe maak je nu een ontspannend, maar ook passionele slaapkamer? Wij geven je graag drie tips.

Niet over-the-top

Om er passioneel uit te zien, hoeft je slaapkamer geen plek te zijn vol zijden lakens, rode muren en lingerie. Kies in plaats daarvan voor een mix van casual en sexy: houten meubels stralen rust en warmte uit, witte zijden lakens zorgen dan weer voor luxe en wat zwarte accessoires geven je kamer wat meer pit. Ook spiegels, een zetel, zitzak of zachte matten kunnen je kamer sfeervol maken. En vergeet natuurlijk geen sfeerverlichting en kaarsen, want niets is zo vreselijk als een fel witte tl-lamp in je slaapkamer. Kies dus voor nachtlampjes die je kan dempen en opteer voor zachtgeel in plaats van koel wit licht. Ook kerstlichtjes, kaarsen, stoffen gordijnen en een zijden kamerjas zorgen voor wat extra sfeer. In combinatie met houten meubels en wat plantjes, is het een walhalla van rust overdag dat ’s avonds wordt omgetoverd tot de meest romantische plek waar je al je fantasieën kan uitleven.

Spice it up: ga voor sekstoys

Een nachtkastje waar je je sekstoys in kan opbergen, is ook een must. Ze zijn al lang geen taboe meer en geven je seksleven die extra boost die het soms nodig heeft. Ook zijn ze perfect voor als je alleen wil genieten van een wilde avond. Lovense heeft bijvoorbeeld keuze genoeg aan vibrators: wil je een vibratie eitje, prostaat vibrator of clitoris vibrator? Zowel voor koppels als singles, zijn er opties. Wil je liever een speeltje dat gerust even in het zicht kan liggen? Kies dan voor de fleshlight, een kunstvagina in de vorm van een zaklamp. Niet alleen is het een discrete sekstoy, ook zorgt het speciale materiaal voor een zijdezachte sensatie die de hele belevenis levensecht doet voelen.

Maak plaats voor passie

Als je echt wil dat je slaapkamer een plek van passie wordt, zorg dan dat je alle afleidingen of alledaagse spullen kan wegstoppen. Een tv, wat brieven, je werklaptop, vuile onderbroeken, speeltjes van de hond, een grote airco, noem maar op: het leid je af van elkaar of van je genot. Zorg dat deze een plaats krijgen ergens anders in huis, of werk met bakken in je kleerkast waar je dit kan opbergen. Maak plaats in je kamer, zo komt er ook plaats in je hoofd. En dan hoef je nog maar één ding te doen: genieten!